Airco Specialist van Zoen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Trekhaken

Ook voor trekhaken bent u bij van Zoen op het juiste adres, zie hieronder voor verschillende types trekhaken.

Voor een zelf aangeschafte trekhaak kunt u gerust langs komen om hem te laten monteren.

Het gebruik van de auto wordt steeds veelzijdiger, zowel zakelijk als voor privégebruik: van vakantie tot buitensportactiviteiten. De trekhaak is hiervoor een onmisbaar accessoire. Bosal biedt voor elk autotype een geschikte trekhaak: voor de kleinste compact car tot de meest luxueuze SUV.


Vast:


De groeiende behoefte om auto's steeds multifunctioneler te gebruiken, leidt tot een grotere vraag naar trekhaken. Niet alleen de professionele gebruiker heeft hier elke dag baat bij, maar ook voor vrijetijdsgebruik wordt de trekhaak steeds vaker ingezet. Of het nu gaat om het vervoer van een paardentrailer, een caravan, een boottrailer, van de fietsen of voor een zware aanhanger van de professional: Bosal heeft de geschikte trekhaak!


Gelaste Trekhaak
Bij 'gelaste' trekhaken is de kogelstang aan het systeem gelast en kan niet verwijderd worden. De trekhaak is zo ontworpen dat deze perfect onder de auto past en met gemak de zwaarste jobs aan kan. De hoogwaardige kwaliteit en de afwerking met poedercoating garanderen probleemloos gebruik van de trekhaak gedurende de gehele levensduur van de auto.

Bolt-on Trekhaak
De trekhaak is een integraal geheel met de auto en de kogelstang kan eventueel worden verwijderd met speciaal gereedschap. Dit type trekhaken is zeer geschikt voor intensief gebruik.

Flenssysteem Trekhaak
Deze trekhaaksystemen zijn uitermate geschikt voor 'heavy-duty' werkzaamheden. In de meeste gevallen worden flenssystemen toegepast voor beroepsmatige en off-road voertuigen. De uitvoering is naar keuze met twee-gats of vier-gats montage, waarbij in het laatste geval de hoogte van de kogel aangepast kan worden aan het type auto.

Afneembaar:

Autofabrikanten investeren continue in de vormgeving van automodellen. Een vaste trekhaak verstoort in veel gevallen het ontwerp van de auto. Bosal's afneembare trekhaken kunnen eenvoudig verwijderd worden waardoor de originele vormgeving van de auto blijft, zoals deze bedoeld is. Daarnaast blijft men, wanneer de trekhaak niet in gebruik is, niet nodeloos met de broekspijp aan de kogel hangen en heeft men een onbelemmerd zicht op de kentekenplaat.
De veranderingen van automodellen en specificaties volgen elkaar in hoog tempo op. Deze modificaties hebben in de loop der tijd geresulteerd in krachtigere motoren en remsystemen, waardoor er ook een hogere belasting op de trekhaak komt te staan. Daarnaast is men steeds meer fietsdragers gaan gebruiken, wat een andere belasting voor de trekhaak tot gevolg heeft. Om hier goed te anticiperen is er een aantal significante kwaliteit- en specificatiewijzigingen over de hele productlijn afneembare trekhaken doorgevoerd. Hierdoor zijn Bosal's afneembare systemen het best geschikt voor hogere belastingen bij intensief gebruik.


Ecofit Trekhaak
De Ecofit is één van de laatste ontwikkelingen op het gebied van afneembare kogels. Deze uitvoering combineert betrouwbaarheid, gemakkelijke montage en demontage tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ecofit is de economische afneembare trekhaak voor elke automobilist.

AK4 Trekhaak
Bosal's horizontale afneembare trekhaak is klaar voor de toekomst als het gaat om design en techniek. Het monteren en demonteren zijn eenvoudige handelingen welke met één hand zijn uit te voeren. Wanneer de trekhaak is gedemonteerd, is enkel een kleine afdekkap zichtbaar.

AK6 Trekhaak
De ultieme Bosal afneembare trekhaak is volledig onzichtbaar wanneer deze is gedemonteerd. Zelfs de stekkerdoos van de elektrische aansluiting verdwijnt achter de bumper. Het afneembare gedeelte van de trekhaak kan zeer eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd.

AK11 Trekhaak
Het verticaal afneembare systeem AK11 van Oris is een trekhaak die zeer eenvoudig te bedienen is. Het vergrendelingssyteem is niet alleen zeer licht te bedienen maar werkt ook volledig geautomatiseerd. Het voordeel van het verticaal afneembare systeem is dat wanneer de trekhaak niet onder de auto zit er ook niks van de trekhaak te zien is.

AK40/41 Trekhaak
De Oris AK40/41 is in basis dezelfde verticaal afneembare trekhaak als een AK11. Het verschil tussen beide trekhaken is de maximaal toelaatbare kogeldruk en trekkracht. Deze is bij de AK40/41 een stuks hoger waardoor hij uitermate geschikt is voor het trekken van zware aanhangwagens voor bijvoorbeeld paardentrailers, boottrailers en autotrailers.


ORIS-MATIC
De ORIS-MATIC wegklapbare trekhaak is een uniek product. Wanneer de trekhaak niet in gebruik is, is deze volledig onzichtbaar. Zodra de trekhaak nodig is, bestaat de ingebruikneming uit slechts één handeling en binnen twee seconden is de trekhaak volledig gebruiksklaar. De ORIS- MATIC is dus de ideale oplossing voor de automobilist die:

• geen vuile handen wil
• er niet meer voor onder de auto wil kruipen
• geen losse trekhaakkogel in z’n kofferbak wil
• de trekhaak niet wil zien als deze niet in gebruik is

Aansluiten en wegrijden

Niet alleen is de ORIS-MATIC binnen 2 seconden gebruiksklaar ook de aansluiting van de connector op de stekkerdoos is zo gebeurd, deze is namelijk geïntegreerd in de trekhaak. Mocht onverwacht de vergrendeling van de trekhaak niet geactiveerd zijn, wordt de automobilist gewaarschuwd door een goed hoorbaar alarmsignaal.

Veiligheid


Uiteraard is de wegklapbare trekhaak Europees type goedgekeurd. Dat kan ook niet anders: de ORIS- MATIC wordt al jaren als product geleverd aan de automobielfabrikanten, die de ORIS-MATIC als optie af fabriek bij de consument aanbieden.


Voor meer informatie klik hier voor de brochure

Kabelsets

De huidige generatie auto's zijn vaak uitgevoerd met complexe elektronische systemen. Universele kabelsets kunnen in die gevallen niet meer worden gebruikt en om die reden levert Bosal specifieke kabelsets voor elk type auto. Dit zorgt voor een probleemloze werking en montage zonder dat de bestaande bedrading van het voertuig moet worden afgeknipt of worden opgezocht in de kabelboom.

Het bekende en veelgebruikte 7-polige systeem geeft alle elektrische basisfuncties van de auto door. Wanneer er extra functionaliteiten voor de caravan of trailer nodig zijn, is het 13-polige bedradingssysteem leverbaar om alle benodigde connecties te kunnen maken. Bosal E-sets bevatten de gekozen stekker (7- of 13-polig), montagehandleidingen en -schema's en alle benodigde montagematerialen. Het gebruik van kwaliteitsmaterialen garandeert een lange en probleemloze werking van de kabelset.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu